Beleef de Polder
Dit jaar hebben we op 18 maart twee soorten biologische baktarwe, Lavett en Lennox ingezaaid. Door de droge zomer konden we eind juli de tarwe al oogsten. Een waar feest met de trekkervrienden uit Moerkapelle. De molenaars van korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel malen de tarwe. Speciaal voor ons hebben ze de derde molensteen gereed gezet. De molen maalt op woensdagen en zaterdagen (als er voldoende wind is).

Er zijn inmiddels al een aantal bakkers die er met onze meel lustig op los bakken. 
Lotte (Das Brot), bakt haar broden met echte desem en laat ze lang rijzen. De broden hebben veel smaak en zijn licht verteerbaar. Lotte bakt zonder onnodige toevoegingen, puur eerlijk brood.  
Jeroen (Jeroen bakt Brood), bakt zijn broden ook met echte desem. De broden hebben een volle, 'ouderwetse' smaak, een stevige korst en een ongelijkmatig kruim, met her en der grote luchtbellen'. Voor zijn broden gebruikt Jeroen, onze meel, Rotterdams leidingwater, desem (wilde gisten en melkzuurbacteriƫn) en zout.
Mark (De Korenaer), bakt brood met gist. Dit doet hij samen met cliƫnten van dagcentrum De Korenaer (ASVZ). Een echt broodje Zuidplas. Met meel uit Zevenhuizen, gemalen in Nieuwerkerk aan den IJssel en gebakken in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Henk Eshuis (Versbakkerij Eshuis Moerkapelle). Heeft op zaterdag en dinsdag ook brood, gebakken met ons meel in de winkel liggen. Ook een echt broodje Zuidplas, met een Moerkapelse slag. 

Verkooppunten 
Brood van Mark, De Korenaer
Dagcentrum Korenaer, de winkel naast molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel, Kortenoord 3

Brood van Lotte, das Brot:
Via haar winkel aan de Gouvernestraat 246 in Rotterdam. Kijk voor de openingstijden op haar website
Vitamine-fiets aan de Kerklaan 96 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Kijk voor de openingstijden op de website

Brood van Jeroen, Jeroen bakt brood
Via zijn winkel aan de Jacob Catsstraat 41a in Rotterdam. Kijk voor de openingstijden op zijn website

    Brood van Versbakkerij Eshuis
Via de winkel, Dorpsstraat 11 in Moerkapelle.

Woon je in Zevenhuizen of Nesselande en ben je niet in de gelegenheid om bij Lotte of Jeroen langs te gaan, dan kan je brood bestellen via ons. We beginnen met 1x per week een bestelling, levering zaterdags. Bestellen voor donderdag 12:00 uur.
Bestellen kan via het formulier hieronder.