Beleef de Polder
Vanaf het begin van ons beheer hebben we tarweakkers ingezaaid met het doel baktarwe te telen. We hebben ieder jaar mooie akkers gehad waar korenbloemen, klaprozen en kamille in bloeiden. Het oogsten was steeds weer een waar feest met de trekkervrienden uit Moerkapelle. De molenaars van korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel malen de tarwe. Speciaal voor ons hebben ze de derde molensteen gereed gezet. De molen maalt op woensdagen en zaterdagen (als er voldoende wind is).

Een aantal bakkers heeft er met onze meel lustig op los gebakken. 
  • Lotte (Das Brot), bakt haar broden met echte desem en laat ze lang rijzen. De broden hebben veel smaak en zijn licht verteerbaar. Lotte bakt zonder onnodige toevoegingen, puur eerlijk brood.  
  • Jeroen (Jeroen bakt Brood), bakt zijn broden ook met echte desem. De broden hebben een volle, 'ouderwetse' smaak, een stevige korst en een ongelijkmatig kruim, met her en der grote luchtbellen'. Voor zijn broden gebruikt Jeroen, onze meel, Rotterdams leidingwater, desem (wilde gisten en melkzuurbacteriën) en zout.
  • Mark (De Korenaer), bakt brood met gist. Dit doet hij samen met cliënten van dagcentrum De Korenaer (ASVZ). Een echt broodje Zuidplas. Met meel uit Zevenhuizen, gemalen in Nieuwerkerk aan den IJssel en gebakken in Nieuwerkerk aan den IJssel.
  • Henk Eshuis (Versbakkerij Eshuis Moerkapelle). Heeft op zaterdag en dinsdag ook brood, gebakken met ons meel in de winkel liggen. Ook een echt broodje Zuidplas, met een Moerkapelse slag. 

Update 2024
Een klein stukje grond op een biologische manier granen telen heeft zijn nadeel. Er zijn weinig mogelijkheden voor wisselteelt. In de akkers is een schimmel (Fusarium) gaan woekeren dat een giftige stof afgeeft (DON, desoxynivaleol) aan de tarwekorrels. Dit graan is niet geschik voor menselijke consumptie.
We stoppen de teelt van granen tot de schimmel weer tot een aanvaardbaar niveau aanwezig is.