Beleef de Polder
Revani (Turkse cake met kiemen)

Benodigdheden (voor één grote cake)

Voor de cake
3 eieren - 100 gram kristalsuiker - 100 gram honing - 180 gram zonnebloemolie - 215 gram Turkse yoghurt -  
160 gram kiemen - 110 gram bloem - 1 zakje bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - 1 snufje zout - geraspte schil van 1 citroen

Voor de siroop
400 ml water - 100 gram kristalsuiker - 200 gram honing - sap van een halve citroen - 1 snufje zout

Bereiding
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel dat lichter van kleur is en verdubbeld is in volume, dit duurt 5 tot 10 minuten. Voeg vervolgens al mixend de yoghurt, olie, citroenrasp en daarna de bloem, kiemen, bakpoeder en zout toe. Vet de bakvorm licht in met olie en giet het beslag erin. Bak de cake in de oven op 175 graden. Draai na 20 minuten de temperatuur terug naar 150 graden en bak de cake tot de bovenkant goudbruin is en een mespunt er (vrijwel) schoon uitkomt. Baktijd ca. 45 minuten.

Maak ondertussen alvast de suikersiroop. Breng de het water met de suiker, honing, citroensap en zout aan de kook en laat de siroop 5 minuten doorkoken. Laat daarna zowel de siroop als de cake afkoelen tot kamertemperatuur (als je de siroop heet over de cake heen giet wordt het een kleffe bende). Snij de cake dan in ruitvorm (eerst verticale lijnen en vervolgens schuine lijnen) en verdeel met een lepel de siroop over de cake. Stop daarmee als de cake de siroop niet meer opneemt. Laat de Revani nu volledig afkoelen.