Beleef de Polder
Gebakken pudding met fris zoete aardbei/frambozen compote

Wij probeerden dit recept uit en lieten het proeven aan kinderen en volwassenen. Een verrassend lekker toetje.

Ingrediƫnten
500 ml melk - 1 zakje vanillesuiker - 1 citroen - 6 eetlepel suiker - 75 gram kiemen (gries) - 1 ei - Snufje zout
2 eetlepels boter - 250 gram aardbeien - 125 gram frambozen
 
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en doe deze met de melk, vanillesuiker en 3 eetlepels suiker in een pan. Roer het gries er door heen en laat 5 minuten zachtjes koken totdat er een dikke massa ontstaat. Splits het ei en roer de eidooier door het mengsel en klop het eiwit en een snufje zout stijf met een schone mixer. Spatel het eiwit door het mengsel en schenk in een rechthoekige of vierkante schaal van 2 liter en zet een uurtje in de koelkast. Maak ondertussen de compote. Verhit het sap van de geraspte citroen in een pannetje en voeg er 3 eetlepels suiker aan toe totdat deze opgelost is. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met de frambozen toe. Bewaar er nog een paar voor de garnering. Laat 15 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen en aardbeien helemaal zacht zijn geworden. Prak eventueel nog grote stukken met een vork fijn. Haal de pudding uit de koelkast en snijd de randen los en keer de schaal om op een bord. Snijd er driehoekjes of vierkantjes uit en bak deze in een pan met een beetje boter bruin.
Serveer de gebakken pudding met de compote en hele aardbeien en/of frambozen.