Beleef de Polder
In de boomgaard staan verschillende soorten fruitbomen. Het eerste seizoen (2018) was  zwaar voor de bomen. De combinatie van maanden geen regen en net geplant maakt dat de bomen dit seizoen aan het overleven geweest zijn. Maar gaandeweg zijn de fruitbomen zich goed aan het ontwikkelen en geven enkelen al fruit. Ondanks de slechte start heeft slecht één kersenboom het niet gehaald. In 2023 is deze boom vervangen.
Het gras van de boomgaard zien we als onderdeel van de groeiende biodiversiteit en wordt daarom gefaseerd gemaaid. Hierdoor kunnen insecten en kleine dieren altijd een voedingsbron en schuilplaats vinden in het hoge gras. Daarnaast is de haag om de boomgaard een belangrijk onderdeel van het beheer op toename van biodiversiteit. Als de planten in deze haag dichtgegroeid zijn, kunnen kleine zangvogels erin nestelen en is de haag een schuil- en kraamkamer voor kleine dieren en insecten. Doordat er verschillende, van oudsher in Zuid Holland gebruikte haagplanten staan, is ook de bloei op een verschillend moment. Hierdoor ontstaat voor insecten vanaf het vroege voorjaar tot in juni een voedselbron.

De bomen in de boomgaard wordt jaarlijks gesnoeid voor vakdeskundige vrijwilligers. Natuurlijk kunnen we hier hulp bij gebruiken. Meld je aan als vrijwilliger als je verstand van bomen hebt of als je  een deskundige wilt helpen en zo leren hoe fruitbomen verzorgd moeten worden.
De haag wordt jaarlijks gesnoeid, zodat het pad aan de buitenkant vrij blijft. Aan de boomgaardkant mag de haag wat wilder uitgroeien en hier en daar mag een haagplant zich ontwikkelen tot een grote struik.