Beleef de Polder
2019

Akker 1 is 18 april ingezaaid met blauwe korenbloem en gele ganzenbloem. Deze bloemen kwamen veel voor in akkers toen er nog geen of weinig onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt werden in de landbouw. Ze horen van juni tot oktober te bloeien. Wij hopen op voldoende regen, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen.

Akker 2 is 23 november 2018 ingezaaid met een biologische wintertarwe met hier tussendoor een zaadmengsel met oude akkerkruiden. De oude akkerkruiden dreigen te verdwijnen uit Nederland. Met dit project helpen wij mee aan de opbouw van een zadenbank zodat de soorten behouden blijven voor nu en de generaties na ons.

Akker 3 is 9 april ingezaaid met Haver en Eenkoorn (een oud tarweras). De randen zijn ingezaaid met een bloemenmengsel.
Half november 2018 hebben we zo'n 5.000 bollen ingeplant in de twee hellende vlakken aan de kopse kant van de akkers 1 en 2. Vanaf februari 2019 kleuren krokussen deze delen geel, wit en roze. De Oosterse Sterhyacint en Sneeuwroem bloeien vanaf maart (blauw) en vanaf april openen zich de narcissen (wit). We hebben gekozen voor biologische bloembollen, geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het zijn de eerste belangrijke stuifmeel leveranciers voor de bijen.